Kitesurfverzekering

Kitesurfen is natuurlijk de leukste sport die er is, maar helaas ook erg prijzig. Je schaft duur materiaal aan en hoopt daar zo lang mogelijk mee te doen. Daar waar je kosten kan besparen, doe je dat. Maar heb je al eens bekeken hoeveel geld het kost als je niet goed verzekerd bent?

Waarom verzekeren?

Kitesurfen is een extreme sport en is daarom bij de meeste verzekeringen uitgesloten. Let op: sommige verzekeringen vertellen telefonisch dat het verzekerd is, maar heel vaak blijkt dit achteraf toch niet te kloppen!

Als jij tijdens het kitesurfen schade veroorzaakt bij iemand anders, wil je hier niet je hele leven voor blijven betalen. Als je je kite scheurt, wil je deze gelijk zonder geldzorgen repareren, zodat je zo snel mogelijk weer het water op kan.

Onze Kitesurf Verzekeringen

Als lid van de NKV ben jij super goed verzekerd. Je bent namelijk gelijk lid van de kitesurf verzekering van de NKV. Je kan je ook verzekeren via Sportzeker. Vergelijk hieronder de kitesurf verzekering van de NKV met de sportverzekering van Sportzeker.

Bij Sportzeker kan je een eigen pakket samenstellen: we vergelijken de goedkoopste verzekering van Sportzeker met de optie van aansprakelijkheid meeverzekeren.
Wil je lid worden van de verzekering van Sportzeker maar ook lid worden van de NKV en ons daarmee steunen in ons doel? Dan krijg je het eerste jaar €18,- cashback bij Sportzeker.
Ga hier naar de landingspagina van het combinatie lidmaatschap Sportzeker – NKV.

• Werelddekking

• Ongevallenverzekering

• Secondaire aansprakelijkheidsverzekering - Voor schade veroorzaakt als kitesurfer aan anderen

• Materiaalverzekering - zoals een gebroken board of gescheurde kite - inclusief diefstal uit locker/auto

• - Eigen risico €50

• - Maximale dekking €500

• - Standaard dekking €2.500 - Op te hogen tot €10.000

• Reisverzekering - inclusief wintersport / snowkiten / windsurfen / surfen / buggy’s

NKV

• €35,- per jaar

Sportzeker

• €141,99 per jaar

Download hier:

De verzekering is alleen voor ingezetenen van Nederland.

Wedstrijden en evenementen zijn voor 1 en 2 meeverzekerd, ook in het buitenland.

Dit geldt niet voor professionele kitesurfers.

De verzekering geldt alleen voor kitesurfen, snowkiten en kiten met strandbuggy’s en dergelijke zijn niet verzekerd.

Wat doen bij schade

Als je schade hebt geleden veroorzaakt door een andere kitesurfer, dan stel je deze persoon aansprakelijk. Hij/zij zal dan eerst de schade claimen bij de eigen aansprakelijkheidsverzekeraar. Als deze de schade uitbetaalt is de zaak uiteraard afgehandeld. Wordt de schade echter afgewezen of je hebt schade onder de ongevallen of materiaalverzekering, vul dan het algemene schadeformulier in van Meijers. Meijers neemt de zaak in behandeling en zorgt voor de afronding. Het telefoonnummer van Meijers is:

Voor schade bij de Sportzeker verzekering, ga naar de Sportzeker site.