Safety Clinic

Laden Evenementen

Op 24 september van 12:00 tot 18:00 organiseert de NKV een safety event in Ouddorp en op de Brouwersdam. Tijdens de clinics kun je luisteren naar inspirerende sprekers en meedoen aan interactieve workshops. Schrijf je nu in, want het maximale aantal deelnemers is beperkt.

Aanmeldformulier

Ben je lid van NKV? *

 

NKV • Voor kitesurfers, door kitesurfers🤙

Locatie
In 2016 vond in theater de Muze in Noordwijk de KiteSurfSummit plaats: een dag in het teken van kitesurfen in de breedste zin. Van veiligheid tot materiaal tot reizen… Een waardevol event met interessante sprekers… Toen wij de locatie vastlegden voor het safety event van 24 september a.s. in Ouddorp, dachten we hier even aan terug. Want ook dit event vindt (deels) in een theater plaats!
Strandtheater de Houtenkaap https://www.houtenkaap.nl is een gezellige en originele plek om diverse clinics en sprekers te verwelkomen. Aan het einde van de middag vertrekken we (op eigen gelegenheid) richting de Brouwersdam (voor Natural High).
Daar staat North met het nieuwste testmateriaal (bij voldoende wind). Daarnaast is er ruimte voor demo’s en het (laten) nalopen van materiaal.  

Mystery Riders
We geven jonge riders – Young Guns – een podium. Deze enthousiaste NKV ambassadeurs maken niet alleen vette content, maar vertellen ook:
over hun ervaringen, (bijna) ongelukken en hoe dit te voorkomen. 

Om jong talent ook op het safety event op een toffe manier een podium te geven, doen we op de 24ste september een live Q&A met deze riders. Stel jouw vragen over het leren van nieuwe (Big-Air) tricks en veiligheid aan de Young Guns. Wie het zijn?! Dat zie je zondag de 24ste. 

 

YDWER – Shoots & Safety

“Safety gaat altijd boven dat ene shot wat je in je hoofd hebt.” Dat weet fotograaf Ydwer van der Heide en dat is ook de boodschap waarmee hij naar Ouddorp komt op 24 september. 

Ydwer komt zijn ervaringen delen. Hij komt vertellen over het doen van shoots – in het water liggen om beeld te maken – en de risico’s die dat met zich meebrengt. Bottom line? Safety gaat altijd voor, ook als je dat ene shot dan misschien mist…

Mooie anekdotes komen voorbij en inspirerende verhalen. Daarnaast heb je tijdens het safety event de gelegenheid om het boek ‘UNSEEN’ in te kijken en aan te schaffen. Dit schitterende boek van Ydwer geeft niet alleen de kitesurfsport prachtig weer; Ydwer is er ook in geslaagd om zijn oprechte passie voor de sport en de elementen te vangen in ‘Unseen’. 

‘Unseen’ bevat de reis van Ydwer van de afgelopen tien jaar met een mix van actie, lifestyle, portretten en natuurfoto’s. Meer info https://www.ydwer.com 

 

Downwinder Clinic met Stefan van der Kamp 

Downwinders zijn voor kitesurfers wat off-piste gaan is voor de wintersporter: een waanzinnig avontuur, maar niet zonder gevaar. Tijdens deze downwinder/ safety clinic worden de risico’s besproken en krijg je tips & tricks hoe je het beste verantwoord om kan gaan met de stoke die het kitesurfen teweeg brengt.

De clinic wordt gegeven door Stefan van der Kamp (Auteur van het Kitesurf Handboek) en omvat ook andere (meer algemene) aspecten rondom safety: een inhoudelijk sterke clinic, voor kitesurfers van alle niveau’s! 

“Ik trok een kiter in nood uit het water”  KNRM opstappers vertellen

We hopen allemaal dat het ons nooit overkomt: gered moeten worden. De vrijwillige opstappers van de KNRM komen helaas toch relatief vaak in aanraking met kitesurfers in noodsituaties.
Hoe kunnen we deze situaties voorkomen? Wat kunnen we ervan leren?
Tijdens deze clinic krijgen ‘onze redders’ van de KNRM een gezicht: de opstappers komen namelijk zelf langs om hun ervaringen te delen. Ze geven tips (hoe vergemakkelijk je een reddingsactie? Hoe voorkom je een onnodige zoekactie?) en ze vertellen memorabele verhalen die je met beide benen weer even op het strand zullen zetten… 

 

Materiaal “101” 

“101” is een overzicht met de basisinformatie voor een bepaald onderwerp. We behandelen tijdens deze clinic dan ook de basics voor kitesurfmateriaal. Dit doen we onder leiding van een gecertificeerde VDWS-instructeur van Natural High. We zoomen in op de bar. Wanneer is je bar goed afgesteld en hoe check je dat? Hoe voorkom je bijvoorbeeld een backstall? En wat is er aan de hand wanneer je kite vaak uit de lucht lijkt te dwarrelen bij een frontstall?
Aan het einde van deze clinic is er de mogelijkheid om naar het strand te gaan en jouw bar na te lopen met één van de NKV vrijwilligers en/of VDWS-instructeurs. Of misschien wil je dit met de nieuwe informatie op zak graag zelf proberen terwijl anderen je helpen waar nodig. 


Testen
Een materiaal 101 zou niet compleet zijn zonder materiaal om te proberen: testmateriaal dus! Daarom hebben we diverse kites en boards van North beschikbaar, om te proberen en het verschil te voelen. Zorg dus dat jij na het programma gedeelte in het theater, ook lekker het water op kunt! 

01 Waarom een safety EVENT?
Safety is een hot topic binnen het kiten. Dat we kunnen gebruiken om (van elkaar) te leren en geïnspireerd te raken. Safety komt terug in alle aspecten van het kiten: bij de aanschaf of check van je gear, bij het verbeteren van jouw skills (zoals loopen en boosten) en bij het maken van een dikke downwinder. Dit laten we dan ook allemaal terugkomen tijdens ons safety event!
Een middag waarbij onze gezamenlijke passie centraal staat en de foil-rookie-jonge-big-air-beginnend- gevorderd-wave-weekend- en-freeride-kiters – kortom: élke kiter – kan genieten van een motiverende en actieve middag in Zeeland.
We gaan de ‘standaard safety clinic’ dus voorbij en organiseren een event met specifieke en inspirerende lezingen en clinics. Daarnaast is er ruimte om het water op te gaan – als het waait natuurlijk – en gear te testen. Bezoek interessante workshops, lezingen & clinics, stel je vragen, geniet van een drankje en ontmoet andere like-minded kiters. 


02 Wanneer en waar vindt het event plaats?
Het Safety Event vindt plaats op zondag 24 september. Een deel van het event vindt plaats in Strandtheater Houtenkaap in Ouddorp. Daarna gaan we naar het strand voor een gear-check, demo, (hopelijk) kiten en het testen van de nieuwste materialen van North. 
Navigeer naar: Strandtheater Houten Kaap, Westerweg 28 in Ouddorp.
Voor de namiddag (het strand) navigeer je naar: Natural High, Brouwersdam 22 in Ouddorp.

Vanaf 12:30 ben je welkom bij Houtenkaap en om 13:00 starten we al met de eerste (mystery-)guest. De clinics, workshops en lezingen zijn om 17:00 afgelopen. Natuurlijk ben je welkom om dan nog even te blijven hangen.  

nb: Natural High is aangesloten bij het VDWS en biedt kitesurflessen voor beginners en gevorderden. Ze zijn NKV informatiepunt. Je kunt dan ook altijd bij ze binnenstappen voor vrijblijvend informatie of advies. 


03 Hoe ziet het programma van dit event eruit?
We hebben voor dit event gekozen om te werken vanuit onze safety pijlers waardoor diverse aspecten die voor verschillende type riders interessant zijn aan de orde komen.
Eigen vaardigheid & externe omstandigheden: Verantwoord omgaan met de stoke, een (downwind-)clinic van Stefan van der Kamp,  auteur van het Kitesurf Handboek.
Materiaal: Bar (&Kite) 101 Materiaal Check-Up & Know-How met gecertificeerde kitesurfinstructeur + test gear door North Kiteboarding.
Redders en redmiddelen: “Ik trok een kiter uit het water” Ervaringsverhalen en tips van opstappers van de  KNRM – onze redders in nood.
Naast deze lezingen, workshops, clinics en test-gear komt er een mystery guest/ mystery rider om te vertellen over Big-Air kiten en welke aandacht hierbij uitgaat naar safety. Dit doen we middels een live interview waarbij ook ruimte is voor Q&A vanuit het publiek!

Er zijn slechts 100 plekken voor dit safety event waar je bij wil zijn.
De plekken zijn gratis! Zorg dus dat je erbij bent!

 

Het programma volgt snel.

Sharing is caring 🤙

Ga naar de bovenkant