Als NKV vinden we het belangrijk dat iedereen naast veilig ook verzekerd vaart. Kitesurfen is een dure en extreme sport en is daarom bij de meeste verzekeringen uitgesloten. Als jij tijdens het kitesurfen schade veroorzaakt bij iemand anders, wil je hier niet je hele leven voor blijven betalen. Als je je kite scheurt, wil je deze gelijk zonder geldzorgen repareren, zodat je zo snel mogelijk weer het water op kan.

Daarom ben jij als lid van de NKV gelijk goed verzekerd. En dat kost je – inclusief je lidmaatschap – maar €35 op jaarbasis.

Schade Melden

NKV Kitesurf Verzekering

Met de NKV Kitesurf Verzekering ben jij wereldwijd verzekerd voor aansprakelijkheid en schade aan of verlies van jouw materiaal*.

• Secundaire aansprakelijkheidsverzekering: wereldwijd verzekerd voor schade veroorzaakt als kitesurfer aan anderen. Maximale dekking € 500.000,- (als je geen eigen WA of als die de aansprakelijkheid niet aanvaardt)

• Materiaalverzekering: wereldwijd verzekerd bij schade aan je materiaal en diefstal uit locker/auto. Eigen risico €50, maximale dekking €750.

• Ongevallenverzekering. Let op: alleen beperkte dekking bij overlijden of blijvende invaliditeit.

*De verzekering is alleen voor ingezetenen van Nederland en geldt alleen voor kitesurfen. Snowkiten en kiten met strandbuggy’s e.d. is niet verzekerd. Deelnemers aan wedstrijden zijn verzekerd. Dit geldt niet voor professionele kitesurfers. Bij diefstal dient er sprake te zijn van braakschade en een aangifte.

Reisverzekering via Sportzeker

Wil je een hogere dekking voor je materiaal, andere sporten meeverzekeren een reis- en/of een annuleringsverzekering dan kan je terecht bij Sportzeker. Zorg dat je je eerst als lid aanmeldt bij de NKV. De kosten van je NKV lidmaatschap worden dan verlaagd naar 18,- per jaar.

Sportzeker Verzekering
NKV • Voor kitesurfers, door kitesurfers🤙

Belangrijke documenten

NKV • Voor kitesurfers, door kitesurfers🤙

Wat te doen bij schade

Als je schade hebt geleden veroorzaakt door een andere kitesurfer, dan stel je deze persoon aansprakelijk. Hij/zij zal dan eerst de schade claimen bij de eigen aansprakelijkheidsverzekeraar. Als deze de schade uitbetaalt is de zaak uiteraard afgehandeld. Wordt de schade echter afgewezen of je hebt schade onder de ongevallen of materiaalverzekering, vul dan het algemene schadeformulier in van Meijers Assurantiën. Meijers neemt de zaak in behandeling en zorgt voor de afronding.

Meijers Assurantiën